• Exkurzia do Viedne

          • Žiaci 7, A, 7.B, 7.C, 8.A a 8.B sa dňa 21. 05. 2024 v sprievode učiteľov Adriány Bernard, Jany Solčianskej a Patrika Zaujeca vybrali na exkurziu do Viedne. 

            Začali sme návštevou ZOO v Schönbrunne, ktorá patrí medzi najstaršie ZOO na svete a najlepšie ZOO v Európe. Tu mali žiaci možnosť vidieť viac než 700 druhov zvierat, od tučniakov cez orangutany až po pandy veľké, v jedinečnej atmosfére svetového dedičstva UNESCO a ponoriť sa do rôznych živočíšnych ríš od Antarktídy až po trópy! ZOO sa nám veľmi páčila, zvieratká sme si užili a potešilo nás, že sme ich mohli sledovať aj pri kŕmení. 

            Druhou našou zastávkou bol Haus des Meeres (Dom mora), kde sa v starej protileteckej veži z druhej svetovej vojny  nachádza na 11 poschodiach na ploche približne 5 000 m² viac ako 10 000 živočíchov. V Dome mora mohli žiaci vidieť sladkovodné a morské ryby z celého sveta.

            Celkovo sa exkurzia deťom veľmi páčila, počasie nám vyšlo a verím, že všetkým ostanú na tento výlet pekné spomienky.   

                                                                                                                                                                     Adriána Bernard

          • Deň matiek v Základnej škole v Rovinke

          • 10. 05. 2024 sme sa v ZŠ v Rovinke rozhodli pripraviť príjemné popoludnie pre naše mamičky. Chceli sme si spolu s nimi pripomenúť blížiaci sa Deň matiek a ako povedal vo svojom príhovore  Martin Tomkuliak zo 6. B, prejaviť im úctu, obdiv a vďaku.

            Ešte pred ním sa však prítomným prihovorila  pani riaditeľka Mgr. Elena Zelenská a potom nasledovali vystúpenia žiakov 1., ale i 2. stupňa.  Ich spoločným menovateľom bolo vyjadrenie lásky  svojim mamičkám a zároveň poďakovanie za všetko, čo pre nich robia. 

            Po takmer hodinovom programe sa mohli všetci prítomní občerstviť v bufete, ktorí mamičky zaplnili rôznymi dobrotami zo svojej kuchyne – od nápaditých nátierok až po chutné zákusky. Dobrôt bolo naozaj požehnane a všetkým mamičkám za ne srdečne ďakujeme.

            Potom už na rodičov a deti čakali v priestoroch ihriska rôzne športovo-zábavné stanovištia, ktoré pripravili naše pani vychovávateľky.  

            Podujatiu prialo aj počasie, a tak, aj podľa ohlasu  zúčastnených, môžeme konštatovať, že Deň matiek v Základnej škole v Rovinke sa vydaril, za čo patrí poďakovanie všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomáhali pri jeho organizácii.

          • United Neighbours of London

          • Dňa 09. 05. 2024 sa žiaci 7. A, 7. B, 7. C a 8. C triedy zúčastnili v sprievode pani uč. Szeiff, Drusovej, Zuppinger a Iróovej divadelného predstavenia United Neighbours of London v Bratislave. United Neighbours of London je činoherná anglická divadelná inscenácia, koncipovaná ako učebná pomôcka. Predstavenie bolo zamerané hlavne na: časy - present simple, present continuous, past simple, past continuous, present perfect, future tenses a iné - conditional sentences, passive voice, phrasal verbs. Tajomný list, ktorý dostali obyvatelia bytovky na začiatku, zamiešal osudy všetkých nájomníkov a ukázalo sa, aké dôležité je pomáhať si. Príbeh upriamuje pozornosť diváka na dobré vzťahy so svojimi najbližšími. Rodinu a susedov si v živote nevyberieme, preto je dobrý sused nad zlato. Doba, ktorú žijeme, je extrémne sociálna v digitálnom zmysle, ale chýba jej fyzický kontakt, dotyk a skutočná realita. Žiaci boli spokojní, predstavenie sa im páčilo a sme radi, že sme mohli navštíviť anglické divadlo aj tento školský rok.                                                                 

                                                                                                                                                                Andrea Iróová