• Týždeň zdravej výživy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň zdravej výživy.

            Týždeň zdravej výživy Zdravá výživa je pre život človeka veľmi dôležitá. Rozhoduje o našom zdraví, či chorobe. Preto sme si tento rok od 18. 10. do 22. 10. v našej triede 1. A pripomenuli Týždeň zdravej výživy. Spoločne sme si preskúmali desiatové boxy, či sa v nich skrýva niečo zdravé. Začali sme rozprávaním o zdravom životnom štýle a čo by sme mali robiť aby sme boli zdraví. Danú tému sme zahrnuli do všetkých vyučovacích predmetov. Na výtvarnej výchove sme použili spôsob tupovania ovocia a zeleniny pomocou makiet. Na hodine slovenského jazyka, sme spoznávali rôzne ovocia, zeleniny a spoločne sme si zopakovali (vyfarbovali) písmena, ktoré sme sa už naučili. Na hodine matematiky sme skladali ovocie a zeleninu podľa čísel, ktoré už žiaci ovládajú. Počas celého týždňa vládla v triede veľmi príjemná atmosféra. Žiaci si rozšírili vedomosti v oblasti zdravia a pochutili sa na zdravých dobrotách ovocí a zelenine.

            Triedna učiteľka: Mgr. Veronika Petrenčíková

          • Účelové cvičenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie.

            Počas školského roka sa dvakrát uskutočňuje " Účelové cvičenie v prírode " a to v jarnom a jesennom období. Túto jeseň k nám zavítal na účelové cvičenie dobrovoľný hasičský zbor z Rovinky. Pani riaditeľka ich poprosila, či by mohli pre žiakov I. stupňa pripraviť nejaké ukážky z ich náročnej práce. Hasiči si pripravili stanovištia, na ktorých žiaci plnili rôzne úlohy, dozvedeli sa množstvo nových informácií o tom, ako môžu niekomu zachrániť život, ako podať prvú pomoc, ako ošetriť drobné poranenia. Vyskúšali si aj masáž srdca. Svoju rýchlosť a obratnosť si overili na prekážkovom behu, pričom prenášali hadicu na hasenie ohňa. Naučili sa ako správne hasiť oheň, aké telefónne číslo volať, keď niekde horí. Oboznámili sa s hasičskou technikou, ktorá sa využíva pri zásahoch. Na záver žiakom predviedli praktickú ukážku hasenia ohňa hasiacim prístrojom a vodou. Druhý stupeň sa vybral na túru a na rôznych stanovištiach sa oboznamovali s civilnou obranou, zdravotnou prípravou, ako sa správať v prírode a ako ju chrániť. V dopravnej výchove si pripomenuli, ako sa správať na cestách. Žiaci 4.A nakreslili hasičov , ako ich vidia svojimi očami.

          • Vystúpenie tanečníka Miroslava Žilku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vystúpenie tanečníka Miroslava Žilku.

            Dňa1.10.2021 sa našou školou ozývala hudba v štýle Poppin, Lockin a Break dance. Tieto tance nám predviedol Miroslav Žilka ( umeleckým menom " Bruise" ) so svojou tanečnou skupinou Old School Brothers. Bol to výchovný koncert, na ktorý naši žiaci tak skoro nezabudnú. Žiaci si spolu s tanečníkmi aj zatancovali. Takéto úžasné vystúpenie motivuje mládež k pohybu a k aktívnemu životnému štýlu.