• Krúžok - Mladý vedec
          • Krúžok - Mladý vedec

          • Žiaci zo školského krúžku „Mladý vedec“ sa zapojili do celoslovenskej súťaže „Vedecké krabice“. Pripravili pokus, pri ktorom si overili, ako pôsobí vonkajšie prostredie (voda, soľ, kyslé dažde a iné) na neušľachtilé a ušľachtilé kovy (železo a meď). Ak vás táto téma zaujala, môžete si pozrieť video.   https://www.youtube.com/watch?v=tmsPX5K6J7g

            Ing. Eva Švorcová

          • Oznam riaditeľky školy

          •  

            Riaditeľka ZŠ Rovinka týmto oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje na deň 22.3.2023 (streda) z organizačných a prevádzkových dôvodov zabezpečenia Celoslovenského testovania deviatakov T9-2023 riaditeľské voľno pre žiakov 5., 6., 7. a 8. ročníka školy.
            Vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok 23.3.2023.

            Žiaci budú odhlásení z obeda.

            Žiaci 1. - 4. ročníka majú riadne vyučovanie.

            Mgr. Elena Zelenská

          • Karneval v 2. A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v 2. A .

            Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a KARNEVALOM. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Žiaci sa mohli zabaviť v maskách, ukázať svoju kreativitu pri príprave masiek. Súčasťou karnevalu bola aj súťaž o najkrajšiu masku. Všetci prežili jedno čarovné dopoludnie aj popoludnie plné radosti, obohatené o krásne zážitky.

          • 2.C rovesnícke vzdelávanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 2.C rovesnícke vzdelávanie.

            Pred pár dňami žiaci 2.C zrealizovali rovesnícke vzdelávanie pre spolužiakov z tried v dome kultúry. Žiaci z 2.C každej triede venovali nové krabice na zber separovaného papiera, ktoré získali z Obecného úradu v Rovinke po skončení komunálnych volieb a referenda. Záujemcom poskytli aj nové nádoby na plasty. Pri tejto príležitosti diskutovali so spolužiakmi s 2.B, 1. A, 1.B, 1.C a 1.D o dôležitosti separovania odpadu a jeho významu pre životné prostredie. Za spoluprácu ďakujeme všetkým pani učiteľkám a pani vychovávateľkám spomínaných tried.

          • Medzinárodný Deň Žieň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný Deň Žieň.

            🌷Krásny deň všetkým ženám!🌹 Najdôležitejšia žena v živote každého dieťaťa je mama a preto si deti v škole pre tie svoje „mamičky – žienky“ pripravili malé prekvapenie za ich veľkú obetavosť, starostlivosť a lásku 💗

          • Spoznávame živočíchov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoznávame živočíchov .

            Spoznávame život živočíchov, žiaci 2 . A mali za domácu úlohu vytvoriť projekt o zvieratku. Žiaci to zvládli na jedničku a vytvorili krásny projekt o zvieratku o ktorom nám napísali rôzne informácie a zaujímavosti.

          • ZÁPIS do 1. ročníka

          •  

            Zápis je povinný pre deti, ktoré dovŕšia do 31. augusta 2023 šesť rokov.

            Zákon určuje rodičovi povinnosť zapísať každé dieťa, ktoré má slovenské občianstvo a dosiahlo školopovinný vek, do základnej školy na území Slovenska, bez ohľadu na to, kde aktuálne dieťa žije. 

            Zákonný zástupca je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt – v tzv. spádovej škole.

            Podľa zákona môže rodič zapísať dieťa iba na 1 základnú školu. Má právo zapísať dieťa na inú ako spádovú školu, avšak prijatie žiaka na takúto školu je na rozhodnutí riaditeľa.

            Do našej školy sa budú prijímať prednostne deti s trvalým pobytom v Rovinke. Z tohto dôvodu sa môže stať, že zapísané deti mimo rajónu školy z kapacitných dôvodov nebudú prijaté a odporučí sa im iná škola.

            Pokiaľ sa zákonný zástupca rozhodne zmeniť školu dieťaťa dodatočne po zápise, musí to oznámiť predchádzajúcej škole najneskôr do 30. júna, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má základné vzdelávanie začať.

            Ak má dieťa zdravotný problém, mal by o tom rodič vo vlastnom záujme a predovšetkým v záujme svojho dieťaťa informovať budúcich učiteľov.

            Zapísať dieťa do školy (vyplniť elektronickú prihlášku) musia aj rodičia detí, ktorí chcú pokračovať v plnení predškolskej výchovy, lebo ich dieťa nedosiahlo školskú zrelosť. Túto skutočnosť vyznačí aj v elektronickej prihláške. V minulosti takýto rodič žiadal o odklad školskej dochádzky.  Ak dieťa po dovŕšení 6 rokov nedosiahne školskú spôsobilosť, je síce povinnosťou rodiča zapísať ho do základnej školy, ale rodič musí písomne požiadať riaditeľa materskej školy o POKRAČOVANIE plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole. Riaditeľ MŠ o tom vydá rozhodnutie. Základnej škole treba nahlásiť, že dieťa bude pokračovať v predprimárnom vzdelávaní a riaditeľ ZŠ vystaví rozhodnutie o neprijatí na primárne vzdelávanie.

            Štúdium  v zahraničí

            Zákonní zástupcovia môžu zapísať dieťa prostredníctvom  „ Prihlášky na prijatie do 1. ročníka ZŠ“ a zároveň je potrebné  vypísať  „Žiadosť o povolenie plnenia povinnej školskej dochádzky mimo územia SR“.

            Zákonnému zástupcovi žiaka bude podľa platných predpisov do 15. júna doručené jedno z uvedených rozhodnutí riaditeľa školy:

            • Rozhodnutie o prijatí do školy
            • Rozhodnutie o neprijatí do školy
            • Rozhodnutie o povolení plnenia školskej dochádzky mimo územia SR

            Ak nemáte možnosť vyplniť prihlášku elektronicky (1. – 30. 4. 2023), budete ju môcť vyplniť s pracovníkom školy v dňoch 21. 04. 2023 (piatok) v čase medzi 14,00 – 18,00 hod. a 22. 04. 2023 (sobota) v čase medzi 08,00 – 12,00 hod. 

            Počas konania zápisu v dňoch 21. a 22. 4. 2023   sa uskutoční prezenčná kontrola dokladov všetkých prihlásených detí  za účasti obidvoch rodičov aj dieťaťa. Dieťa zároveň absolvuje krátky diagnostický pohovor s učiteľkou prvého stupňa. Nezabudnite si so sebou priniesť potrebné doklady k zápisu t. j. rodný list dieťaťa, občiansky preukaz.

            Prihláška bude aktívna na https://zsrovinka.edupage.org/ od 01. 4. 2023  do 30. 4. 2023.