• Deti deťom

          • ZŠ v Rovinke v spolupráci so športovo–školskou komisiou Obecného úradu v Rovinke zorganizovala v sobotu 16.12.2023 charitatívnu akciu pod názvom Deti deťom. Žiaci našej školy  sa na chvíľu  stali predajcami krásnych vlastnoručne vyrobených anjelikov, svietnikov, stromčekov, vianočných pozdravov, sladkostí a množstva nápaditých a milých vianočných darčekov. Návštevníci  kúpou výrobku potešili nielen seba či svoje deti, ale hlavne prispeli na dobrú vec – finančnú zbierku pre hendikepované dievčatko z Rovinky. Atmosféru celej akcie umocnili aj vianočné melódie znejúce z reproduktorov, teplý čaj, vianočný punč a ďalšie občerstvenie, o ktoré sa bravúrne postarali členovia športovo-školskej komisie.   Akcia mala veľký úspech, za čo ďakujeme všetkým štedrým obyvateľom Rovinky.

                                                                                                                                                                       Eva Skákalová

          • Šiestaci v Divadle P.O. Hviezdoslava v Bratislave

          • Žiaci šiesteho ročníka Základnej školy v Rovinke  sa 14.12.2023 zúčastnili divadelného predstavenia v Divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave. 

            V humorne ladenom  predstavení s názvom Buchny! Kopny! Ric! účinkovali známi slovenskí herci ako Anna Šišková, Juraj Bača a iní.

            Neobišli sme ani bratislavské vianočné trhy, kde si niektorí žiaci stihli kúpiť darčeky pre svojich najbližších.

                                                                                                                                                             Mg. Mária Červeňová

          • Mikuláš v kultúrnom dome

          • Dňa 6.12. k nám zavítal Mikuláš aj v sprievode anjelika a čertíka. Deti z všetkých prváckych aj druháckych tried sa na jeho návštevu poctivo pripravili. Spolu s pani učiteľkami predviedli krásne básničky, pesničky či tančeky. A hoci si čertík pre nich pripravil množstvo šibalských úloh, nezľakli sa a smelo ich zvládli. Nakoniec si od Mikuláša vyslúžili sladkú odmenu.  Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie milé stretnutie opäť o rok.

          • Imatrikulácia prvákov 1.A, 1.C, 1.D

          • Posledné novembrové dni sa v kultúrnom dome uskutočnila slávnostná imatrikulácia prvákov. Dňa 29.11. sa rady našich žiakov, už oficiálne rozšírili o ďalšie múdre hlávky. Na pódiu preukázali všetky triedy nielen svoju kreativitu, schopnosť učiť sa, ale aj umelecké cítenie. Spolu s pani učiteľkami a vychovávateľkami pripravili všetkým hosťom bohatý program. Tak im už len zaželajme, nech sa im aj v školských laviciach darí a nech im odhodlanie, šikovnosť a vytrvalosť pretrvá aj do ďalších školských rokov.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL)

          • Dňa 17.10. 2023 sa v našej škole konala OSJL, ktorú organizovala pani učiteľka Mgr. Beatrica Máleková.

            OSJL je postupová súťaž, v ktorej žiaci súťažia okrem teoretických vedomostí v teste aj v praktických zručnostiach ako je tvorba písaného textu a prednes vlastného rečníckeho prejavu na zadanú tému.

            Študenti ňou získajú jazykové a komunikačné zručnosti: schopnosť komunikovať, porozumieť, efektívne a správne využívať jazyk v rôznych kontextoch nielen v jeho písomnej a ústnej forme, ale aj v neverbálnej komunikácii.

            Prezentačné zručnosti: schopnosť zrozumiteľne a tvorivo sformulovať a prezentovať svoje myšlienky a nápady pred publikom, komunikovať ich jasne, presvedčivo a zaujímavo.

            Prehľad v oblasti: schopnosť získavať aktuálne odborné vedomosti v rámci jazykovednej oblasti a byť informovaný o nových trendoch a prístupoch.

            Súťaž je určená pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ a študentov SŠ. V našej škole sa do nej prihlásilo 15 žiakov, z ktorých 6 sa stali úspešnými riešiteľmi, a to:

            1. Laura Ihnátová, 9.B          
            2. Nicol Esler, 9.B                           
            3. Otto Gehry, 8.A
            4. Matej Solčiansky, 8.B                
            5. Terézia Haviarová, 8.B            
            6. Karolína Polcová, 8.B               

            Laura Ihnátová ako víťazka školského kola postúpila do okresného kola v Senci, ktoré sa konalo 15.11. 2023 a úspešne reprezentovala našu školu, za čo jej ďakujeme a gratulujeme!