• Príprava akcie Deti deťom

          • Pomáhať druhým by malo byť u každého človeka samozrejmosťou. Malé gesto solidarity môže mať veľký vplyv na životy ľudí okolo nás. A o tom je aj chystaná charitatívna akcia Deti deťom, kde prostredníctvom vyrobených darčekov a ich predajom za symbolickú cenu dokážu aj naši žiaci pomáhať tým, ktorí to potrebujú – konkrétne zrakovo postihnutému dievčatku z Rovinky.

            A tak prípravy na nadchádzajúcu akciu sú v plnom prúde, aby mohli krásne žiacke výrobky nájsť svojho štedrého majiteľa.

            Na fotografiách vyrábajú žiaci 8.B a  9.B darčeky na hodine výtvarnej výchovy.

                                                                                                                                                                     Eva Skákalová

             

          • Postav sa za seba

          • Dňa 24.11.2023 sa žiaci 9.B triedy zúčastnili workshopu Postav sa za seba, ktorí organizoval Národný inštitút vzdelávania a mládeže. Workshop bol zameraný na posilnenie bezpečia a prevencie násilia v školských kolektívoch.

            Jeho cieľom bolo vytvorenie bezpečného priestoru bez šikany a posilnenie schopnosti detí postaviť sa za seba nenásilným spôsobom v situáciách, kedy sa cítia zraniteľné, nepríjemne alebo ohrozene.

            Pomocou veku primeraných aktivít, diskusií a hrania realistických scenárov, sa deti na workshope učili, ako si budovať bezpečnejšie vzťahy s rovesníkmi aj dospelými, pričom dôraz sa kládol na zhodnotenie rizík, nenásilnú komunikáciu, vymedzenie osobných hraníc a emočnú obranu, vyhnutie sa konfliktom, jednoduché fyzické techniky sebaobrany a vyhľadanie pomoci.

            Spôsob vedenia workshopu a jednotlivé aktivity mali za úlohu podporiť v deťoch pocit, že aj ony sú dôležitou súčasťou budovania vlastnej bezpečnosti a majú právo na telesnú integritu.